I det tredje avsnittet av Campingköket vankas en ny variant av klassisk fredags-tacos. Gabriel grillar flapsteak och förgyller anrättningen med fräscha grönsaker, rökta mandlar och vitost. Helgen är räddad!
Ingredienser
4 personer
250 g
flap steak
2 st
majskolvar
4 st
gröna sparrisar
¼ st
vitkålshuvud
6 st
grönkålsblad
1,5 dl
barbequesås
1 st
salladslök
½ st
röd chili
2 dl
creme fraiche
2 msk
sriracha
1 dl
rökta mandlar
1 kruka
timjan
1 kruka
oregano
1 kruka
basilika
2 msk
olivolja
1 msk
balsamicovinäger
vitost
salt
Gör så här
Salta och olja köttet samt alla grönsaker. Grilla alla grönsaker så de får fin färg. Grilla även köttet så det får fin färg, jag gillar att grilla köttet till medium ca 55 grader. Låt köttet vila efter grillningen.
Strimla ner grönsakerna och lägg i en skål tillsammans med fint hackad timjan, oregano och basilika. Tillsätt olivoljan, balsamicovinäger och salt. Blanda ordentligt.
Strimla ner köttet i mindre bitar och lägg det i en skål tillsammans med barbequesås, fint hackad salladslök och chili.
Värm på några tortillabröd och bygg ihop din tacos. Toppa med vitosten och de rökta mandlarna.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.