Mackan med stort M – då är det en Steak sandwich vi snackar om. Här serverar Pelle den med klassisk amerikansk Pepper Jack tillsammans med en läcker majonnäs på ramslök. Hugg in!
Ingredienser
4 personer
Sandwich
1 st
limpa levainbröd
2x200 gram
ryggbiff
2 st
paprika
2 st
lök
4 skivor
Pepper Jack-ost
Ramslöksmajonnäs
30 g
ramslök eller gräslök
1 tsk
äppelcidervinäger
1 tsk
dijonsenap
1 dl
rapsolja
salt och peppar
Gör så här
Börja med ramslöksmajonnäsen. Grovhacka ramslöken/gräslöken och mixa med ägg, vinäger och senap till en grov massa. Droppa ner oljan samtidigt som du mixar med mixerstaven till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Nu bygger vi mackan. Grilla ryggbiffen till ca 55 grader i kärntemperatur, låt vila medan löken och paprikan steks.
Dela brödlimpan på längden. Smörj bröden med ramslöksmajonnäsen. Skiva ryggbiffen.
Lägg på lök och paprika på bottenbrödet samt den skivade ryggbiffen och klicka på lite extra av majonnäsen. Toppa allt med Pepper Jack-osten och stäng mackan med överdelen av brödet.
Grilla sandwichen, alternativt kör i ugnen ca 5 minuter eller tills osten smält. Skiva upp och njut!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.