Spicy vodka pasta

Det här är en pastarätt som alltid gör succé. Vodkan (alkoholen kokas bort) drar inte bara fram smakerna ur de övriga ingredienserna, utan hjälper även till att hålla ihop grädden och tomaten i såsen.

Ingredienser

4 personer
300 g pancetta eller bacon, strimlad
3 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, finhackad
0,5 st gul lök, hackad
5 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde, 36-40%
3 msk vodka
2 tsk chiliflakes
3 msk smör
600 g pasta, ex rigatoni
1 dl fin riven parmesan
0,5 kruka basilika
salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs på pancettan i olivolja, tillsätt lök och chiliflakes. Tillsätt tomatpurén och bryn den tillsammans med löken och pancettan. Tillsätt vodkan och låt den koka en stund ca 30 sekunder. Häll ner grädden och koka ihop såsen ca 2-3 minuter. Stäng av värmen.
  2. Koka pastan enligt anvisningar, spara ca 2dl av pastavattnet till såsen.
  3. Värm upp såsen och rör försiktigt ner smöret. Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen. Rör ner parmesan. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar. Toppa med grovt hackad basilika och ev nyriven parmesan.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket