Gotländsk sparris är en härlig primör som passar till det mesta. I det andra avsnittet av Campingköket låter Gabriel vit och grön sparris samsas på en bädd av hollandaise, toppat med friterad potatis. Visst låter det gott!
Ingredienser
4 personer
8 st
vita sparrisar
8 st
gröna sparrisar
1 st
citron
1 st
äggula
1 burk
färdig hollandaise-sås
2 msk
vispgrädde
4 st
fasta potatisar
50 gram
smör
salt
gräslöksblommor
Gör så här
Skala den vita sparrisen och ansa ändarna på den gröna.
Koka upp vatten i en stekpanna och tillsätt smöret, juice från en halv citron och salt. Låt den vita sparrisen sjuda 8–10 minuter eller tills den är mjuk men fortfarande har ett litet bett.
Hetta upp grillen och sota den gröna sparrisen i lite olja tills den fått färg. Salta.
Skär potatisen i strimlor så tunt du kan och fritera i olja tills den fått fin färg. Alternativt kan du köpa lättsaltade räfflade chips och krossa över.
Blanda hollandaisen och grädde i en kastrull och värm försiktigt. Smala av med lite med citronjuice och salt.
Bred ut hollandaisen på ett fat eller tallrik. Lägg på bitar av sparris och friterad potatis. Toppa med citronzest och gräslök.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.