Smashburgare har blivit mäkta populärt och det är lätt att förstå varför. Genom att platta till köttet får du saftiga burgare med krispig yta och maximal smak. I detta recept kombinerar Pelle Bring sina smashburgare med tortillabröd och fräsch avocadosallad.
Ingredienser
4 personer
Burgare
8 x 100 g
bollar av högrevsfärs
8 st
små tortillabröd
8 skivor
lagrad cheddarost
Kryddblandning
1 msk
rökt paprikapulver
1 tsk
lökpulver
1 tsk
vitlökspulver
1 tsk
muscovadosocker
0,2 tsk
cayennepeppar
0,2 tsk
kummin
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Sallad
250 g
tomater i olika färger
4 st
avocado
2 msk
kallpressad rapsolja
4 strån
gräslök
Gör så här
Börja med salladen. Skär tomater och avocado, blanda med rapsolja och hackad gräslök.
Dags för smashburgarna. Se till att du har en varm häll att smasha burgarna på, antingen på grillen eller på spisen.
Pressa bollarna av högrevsfärs på hällen, och tryck ganska omgående på ett tortillabröd per färsboll så pass att färsen blir ordentligt tunn.
Efter ett par minuters stekning, vänd burgarna så köttsidan kommer uppåt. Krydda och lägg på osten så den hinner smälta.
Lägg på tomat och avocadosallad, vik ihop och ät direkt. Mums!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.