Räkor i briochebröd – en lätt och lyxig rätt som får det där lilla extra i Pelle Brings tappning tack vare lite hetta från harissa. Perfekt som förrätt eller lätt lunch!
Ingredienser
4 personer
24 st
Vannamei-räkor (hållbart fiskade)
4 st
brioche korvbröd
1 knippe
persilja
1 st
salladslök
100 g
spetskål
Harissacréme
1 st
ägg
1,5 dl
rapsolja
1 tsk
äppelcidervinäger
1/5 msk
dijonsenap
1/5 msk
harissa pasta
Kryddblandning
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
vitlökspulver
1 krm
chilipulver
Gör så här
Spetta räkorna på blötlagda grillspett, använd med fördel två spett per rad räkor. Olja in spetten en aning och krydda. Låt ligga och dra till sig i ca 15 min. Grilla sedan på riktigt varm grill i ett par minuter tills de fått ordentlig färg.
Dags att mixa harissacrémen. Börja med att knäcka ägg och mäta upp alla ingredienser förutom själva rapsoljan i en mixerbehållare. Börja mixa och droppa ner oljan samtidigt som du rör mixerstaven upp och ner tills konsistensen är lagom tjock.
Skiva spetskål tunt och ”dressa” upp den med vinäger, rapsolja, salt och peppar.
Montera shrimp rollsen. Snåla inte med harissacréme! Så börja med créme i botten på bröden, lägg sedan på räkorna som du toppar med persilja och salladslök. Lägg ordentligt med kål på rollsen och toppa med ännu mera harissacréme. Ät och njut!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.