Rökt fläsksida med BBQ-sås

Rökt fläsksida är en riktig BBQ-klassiker! I dagens avsnitt gör Pelle dessutom en egen BBQ-sås som pricken över i:et. Gott och enkelt – prova själv!

Ingredienser

4 personer
Fläsksida
1 kg fläsksida
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 krm cayennepeppar
1 krm senapspulver
1 nypa malen kummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk torkad persilja
BBQ-sås
1 dl Coca-Cola
1 dl öl av valfri sort
1/5 dl tomatpuré
1,5 dl muscovadosocker
1/5 dl balsamvinäger
3 msk soja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
Gurka
8 st snacksgurka
1 msk rapsolja
1/5 msk flingsalt

Gör så här

  1. Fixera grillen så du har en temperatur på ca 125-135 grader. Krydda fläsksida och lägg på grillen. Låt vara i ca 1,5 timmar, eller tills du nått en temperatur på ca 75 grader, då är det nämligen dags att ”folia” köttet. Vira in fläsksidan i folie med en skvätt Coca-Cola, lägg tillbaka på grillen i ca 1 timma till, eller tills du nått en kärntemperatur på ca 98 grader. Låt köttet vila i minst 20 min i folien.
  2. Bbq-sås. Låt alla ingredienser sjudas ihop ordentligt, gärna i ca 20 min på medelhög värme. Färdigt.
  3. Gnid in gurkan med rapsolja och salt, grilla på hög värme tills du fått fina grillmönster. Vrid på lite nymalen svartpeppar. Arrangera nu allt på tallrik, ät och njut!

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket