Rökt fläsksida är en riktig BBQ-klassiker! I dagens avsnitt gör Pelle dessutom en egen BBQ-sås som pricken över i:et. Gott och enkelt – prova själv!
Ingredienser
4 personer
Fläsksida
1 kg
fläsksida
2 tsk
salt
2 tsk
svartpeppar
1 tsk
chiliflakes
1 krm
cayennepeppar
1 krm
senapspulver
1 nypa
malen kummin
2 tsk
paprikapulver
2 tsk
vitlökspulver
1 tsk
torkad persilja
BBQ-sås
1 dl
Coca-Cola
1 dl
öl av valfri sort
1/5 dl
tomatpuré
1,5 dl
muscovadosocker
1/5 dl
balsamvinäger
3 msk
soja
2 tsk
vitlökspulver
2 tsk
salt
2 tsk
chilipulver
1 krm
cayennepeppar
Gurka
8 st
snacksgurka
1 msk
rapsolja
1/5 msk
flingsalt
Gör så här
Fixera grillen så du har en temperatur på ca 125-135 grader. Krydda fläsksida och lägg på grillen. Låt vara i ca 1,5 timmar, eller tills du nått en temperatur på ca 75 grader, då är det nämligen dags att ”folia” köttet. Vira in fläsksidan i folie med en skvätt Coca-Cola, lägg tillbaka på grillen i ca 1 timma till, eller tills du nått en kärntemperatur på ca 98 grader. Låt köttet vila i minst 20 min i folien.
Bbq-sås. Låt alla ingredienser sjudas ihop ordentligt, gärna i ca 20 min på medelhög värme. Färdigt.
Gnid in gurkan med rapsolja och salt, grilla på hög värme tills du fått fina grillmönster. Vrid på lite nymalen svartpeppar. Arrangera nu allt på tallrik, ät och njut!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.