Tips! Blir det buljong över så mixa upp den med lite smör och slå över risotton.
Ingredienser
4 personer
Buljong
1 l
vatten
2 st
tärningar grönsaksbuljong alt svampbuljong
Stjälkarna från den plockade dragonen
Risotto
½ st
bananschalottenlök, finhackad
2 msk
olivolja
4 dl
carnaroliris
3 dl
vitt vin
2 msk
citronsaft eller en god vit vinäger
100 g
smör, tärnat
100 g
finriven parmesan
Topping
500 g
grön sparris
300 g
blandade svampar ex ostronskivling, skogschampinjon
2 msk
olivolja
30 g
smör
10 g
plockad dragon
50 g
spenat
Salt & peppar
parmesan och ev. ruccola
Gör så här
Koka upp vatten, buljong med dragonstjälkar. Ställ åt sidan.
Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs på lök och ris utan att det får färg. Använd trässlev.
Slå på vinet och koka in det i riset. Börja med att slå på 2-3dl buljong och gör så till all buljong kokat in med det ska fortfarande vara ”blött” Ca 15minuter. Ställ åt sidan och rör ner smör och parmesan. Smaka av med citron, salt och nymald svartpeppar.
Under tiden så skär sparrisen i bitar och stek tillsammans med svampen i olivolja och smör. Avsluta med att vända i dragonen. Salta och peppra.
Garnera med ruccola och fint riven parmesan
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.