Poké bowl med tonfisk

Har du inte testat poké bowl tidigare är det hög tid att du gör det nu. Tonfisken kan enkelt ersättas med lax eller tofu för variation.

Ingredienser

4 personer
600 g kokt sushi ris, varmt
Marinerad tonfisk
400 g fryst tonfisk
3 msk japansk soja
1 msk rostad sesamolja
1 tsk finhackad röd chili
1 msk limejuice
1 msk finhackad ingefära
Topping
2 st mogna avokados
0,5 st gurka
80 g valfria groddar
8 st salladslök
1,5 msk rostade sesamfrön
25 g koriander
Srirachamajonnäs
1,5 msk Srirachasås
1 dl Hellmanns Real mayo

Gör så här

  1. Skär tonfisken i ca 1cm tjocka skivor. Lägg i frys, ca 1 timme. Rör ihop en marinad till fisken, soja, sesamolja, chili, limejuice och hackad ingefära. Ta ut fisken och skär i kuber. Vänd upp den med marinaden och låt stå 30-60 minuter.
  2. Dela och gröp ur avokadon. Skär i tunna skivor. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i 5mm tjocka skivor. Skiva salladslöken tunt.
  3. Fördela riset i 10st tallrikar. Toppa med fisk, grönsaker, rostade sesamfrön och koriander.
  4. Blanda majonnäsen med Sriachasåsen och rippla över salladen.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket