Pavlova med honungsgrädde och jordgubbar

Detta kan mycket väl vara sommarens fräschaste dessert. De lärde tvistar om Pavlova kommer från Australien eller Nya Zeeland – oavsett vilket är marängefterrätten en riktig höjdare att göra i Campingköket.

Ingredienser

4 personer
Botten
4 st äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk ättika
Honungsgrädde
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljsocker
1 msk flytande honung
zest från 1 citron
300 g jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett skum, börja att sakta strö ner sockret i lagom takt. När allt socker är nedblandat i äggvitorna bör du ha fått en fin och hård konsistens - då är det dags att hälla ner ättikan.
  2. Smeten är klar och det är dags att forma en tårtbotten på bakplåtspapper. Grädda sedan bottnen i ugn eller grill på 130 grader i en timme och 15 minuter.
  3. Honungsgrädde: Vispa grädden, vänd ner vaniljsocker, honung och citruszest. Färdigt!
  4. Montera pavlovan genom att helt enkelt bre ut honungsgrädden över bottnen. Garnera med jordgubbar. Är och njut!

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket