Pan con tomate

I första avsnittet av Campingköket säsong 3 gör Gabriel Jonsson en klassisk spansk tapasrätt. Pan con tomate är perfekt som förrätt eller ett tilltugg – smakrikt, enkelt och riktigt gott!

Ingredienser

4 personer
6 st tomater
4 st brödskivor
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk champagnevinäger (eller annan vit vinäger)
1 klyfta vitlök
salt
olivolja till stekning

Gör så här

  1. Riv tomaterna på den stora delen av rivjärnet ner i en sil, skalet på tomaterna kommer du få kvar i handen och ska inte vara med i rätten. Salta något (då släpper vätskan från tomaterna snabbare) och låt tomaterna hänga av sig över en skål.
  2. Blanda tomatköttet med olivoljan och vinägern. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek brödet så det får färg. Gnid in båda sidorna av brödet med vitlök. Toppa brödskivorna med tomatröran och ett basilikablad.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket