Nybakad sockerkaka med limesockrade jordgubbar och grädde
22 juli 2022
Sommar på en tallrik. Luftig sockerkaka med smak av kardemumma och brynt smör, får sällskap av limesockrade jordgubbar och lättvispad grädde.
Ingredienser
4 personer
75 g
smör
1 dl
mjölk
2 st
ägg
2 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver
3 dl
vetemjöl
1½ tsk
bakpulver
1 tsk
kardemummakärnor alt malen kardemumma
½ st
citron, rivet skal
smör & ströbröd till formen
Limesockrade jordgubbar
400 g
nyskördade jordgubbar
4 msk
strösocker
1 st
lime, finrivet skal
4 dl
lättvispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröda en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter
Bryn smöret. Häll i mjölken och låt svalna. Vispa upp ägg, vaniljpulver och socker poröst. Gärna med en elvisp.
Mortla kardemumman. Blanda med mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt i äggblandningen. Häll i mjölk och smöret och det rivna citronskalet. Blanda försiktigt till en len smet. Häll i formen och baka i ugn ca 30-35 min.
Mixa eller mortla sockret med limeskal. Dela jordgubbarna och blanda med limesocker.
Servera kakan med jordgubbarna och lättvispad grädde.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.