Den ljumma sommarsalladen är ett perfekt tillbehör eller bara för sig själv. Primörerna behåller sin krispighet samtidigt som smakerna får växa till sig lite när de ångas. Bäst av allt är att allt tillagas i en och samma panna.
Ingredienser
4 personer
4 bitar
lax (ca 130 g styck) gärna med skinn
salt och peppar
Sommarsallad
500 g
kokt nypotatis i skivor
250 g
grön sparris i bitar
100 g
fänkål, tunt hyvlad
100 g
sockerärtor, strimlade
150 g
rädisor i halvor
3 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
salt och peppar
Romsås
2 dl
god majonnäs
1 dl
gräddfil
50 g
stenbitsrom
1 msk
skuren gräslök
0,25 st
vitlöksklyfta (finriven)
1 msk
citronjuice
1 tsk
dijonsenap
salt och peppar
Till servering
Plockad dill
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.
Salta och peppra laxen. Grilla på hög värme på ca 1-2 minuter på varje sida. Innertemperatur ca 45-50 grader.
Ånga alla grönsakerna snabbt i ca 30sekunder tills de är lagom varma. Vänd upp dem med olivolja, vinäger salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp på tallrik med salladen i botten lägg laxen ovanpå. Ringla lite av vinägretten från pannan över laxen. Servera tillsammans med romsåsen och något bubbligt i glasen.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.