Supersnabb flatbread pizza som bakas på grillen. Här toppas den med kronärtskockskräm och charkuterier, men går så klart att anpassas efter tycke och smak.
Ingredienser
4 personer
Deg
25 g
kronjäst, färsk
2,5 dl
vatten
1 tsk
socker
2 tsk
salt
6-7 dl
vetemjöl
Kronärtskockskräm
1 st
burk inlagda kronärtskockor, 400g
3 msk
olivolja
Salt & nymald svartpeppar
Topping
150 g
valfria charkuterier, ex salciccia
50 g
hyvlad parmesan
10 g
färsk basilika
20 g
ruccola
100 g
körsbärstomater
olivolja
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Slå i fingervarmt vatten. Lägg i salt och socker. Tillsätt mjöl efter hand och blanda tills degen släpper bunkens kanter. Dela i 4 delar och forma till bollar. Jäs under duk 20-30 minuter.
Mixa kronärtskockan, olivoljan, salt och peppar till en slät kräm.
Kavla ut degen i 4 st avlånga bottnar. Lägg på bakplåtspapper.
Fördela krämen på varje botten. Toppa med charkuterierna.
Grädda bottnarna i en grill med pizzasten 250*C i ca 5-7 minuter.
Toppa flatbread med skurna tomater, örter, hyvlad parmesan och olivolja.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.