Chiliburgare

Detta kan vara sommarens bästa burgare. Du väljer själv hur het du vill ha den.

Ingredienser

4 personer
600 g Högrevsfärs
2 msk iskallt vatten
1 tsk salt
4 st Hamburgerbröd "Potato buns"
4 st skivor Pepper Jack
4 st skivor Rökt Cheddar
4 st skivor bacon
Chillipickles
1 st jalapeño
1 st röd chili
1 tsk salt
4 msk Äppelcidervinäger
Rökt Chili majo
1,5 dl god majonnäs
2 tsk rökt paprikapulver
1 krm nymald svartpeppar
Ett par stänk tabasco
Till servering
4 msk Yellow Mustard
1 st Silverlök tunt skivad

Gör så här

  1. kiva chili och jalapeno i tunna skivor. Vänd upp dem med ättika och salt. Låt stå i minst 1 timme.
  2. Blanda köttet med vatten och salt. Rulla in köttet i plastfilm. Forma till en rulle. Ställ i kyl 1 timme.
  3. Blanda majonnäs med kryddor och tabasco. Ställ i kyl.
  4. Skär rullen i 10st skivor. Ta bort plastfilmen. Grilla eller stek burgaren och bacon. Täck burgaren med osten så att den smälter.
  5. Grilla på brödet. Stryk på ett tunt lager senap på botten, lägg på bacon och silverlök. Toppa med burgare, ost, chilipickles och chilimajo Lägg på toppen.
    Servera med pommes och lite chilimajo vid sidan.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket