Chicken wings är härlig fingermat som man ska bli lite kladdig av. I detta avsnitt serverar Pelle Bring vingarna med krispig hjärtsallad, en lättlagad och väldigt fräsch campingrätt.
Ingredienser
4 personer
1 kg
kycklingvingar
Kryddblandning
1 msk
paprikapulver
1 msk
vitlökspulver
0,2 msk
lökpulver
1 tsk
cayennepeppar
1 msk
salt
1 msk
muscovadosocker
0,2 msk
torkad timjan
1 tsk
chiliflakes
Sås
1 dl
kallpressad rapsolja
4 st
röda chilifrukter
5 klyftor
vitlök
1,5 dl
muscovadosocker
2 msk
äppelcidervinäger
Sallad
2 st
Gem/hjärtsallad
2 msk
kallpressad rapsolja
1 msk
flingsalt
Gör så här
Blanda ihop kryddblandningen och krydda vingarna ca 30 min före grillning. Grilla dem tills ytan fått fin karaktär och innertemperaturen landat på ca 90 grader.
Gör Hot sauce genom att sjuda alla ingredienser i ca 10 min tills alla råvaror blivit ordentligt tillagade. Mixa ihop och låt stå.
Dags för salladen. Gnid in salladen med rapsoljan och salta. Se till att grillen är ordentligt varm innan ni börjar grilla. Tänk på att salladen inte ska ligga särskilt länge, ca 1 min räcker för att ytan ska få fin färg men fortfarande vara krispig i mitten.
Arrangera allt på en stor bricka, rippla såsen över på vingarna - ät och njut!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.