Cheescake på grillen? Jajamän, det blir fantastiskt gott! Det går så klart lika bra i ugn, men röksmaken tillför det där lilla extra. Testa Pelle Brings recept så får du se!
Ingredienser
4 personer
Botten
12 st
Digestive-kex
50 g
smör
Fyllning
400 g
Philadelphia-ost
2 st
ägg
1 dl
strösocker
1 msk
vaniljsocker
Topping
3 dl
gräddfil
2 msk
strösocker
1 tsk
pressad citron
Gör så här
Börja med bottnen. Smält smör och krossa kexen, blanda. Tryck sedan ut kexblandningen i en springform, gärna med ett bakplåtspapper på bottnen.
Nu är det dags för fyllningen, där ingredienserna bara ska röras ihop och hällas i bottnen i springformen. Bakas på 170 grader i 20 min, antingen i ugnen eller grillen. Fördelen med grillen är att röksmak lättare appliceras på kakan.
Blanda ihop ingredienserna till toppingen. Efter fyllningen tillagats i 20 minuter tillagning av tar du snabbt ut cheesecaken och häller försiktigt på toppingen. Kakan ska nu tillbaka i i ugn eller grill i i ytterligare 10 min. Ta sedan ut kakan och låt den svalna ordentligt.
Körsbären kan med fördel köras med i grillen i ca 10 min, för att få lite röksmak. Annars går det lika bra med råa färska. Garnera cheesecaken och njut!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.