Kungen av alla sallader har nu blivit ännu enklare att göra. I det här receptet friteras kycklingen för att bli krispig på utsidan och saftig i mitten. Du får både krutonger och saftig kyckling på en och samma gång.
4 st | baby gemsalladshuvuden eller halva antalet romansallad |
Dressing | |
1 dl | god majonnäs |
1 msk | citronsaft |
2 st | finhackade sardeller (eller 2 tsk sardellpasta) |
0,5 st | riven vitlöksklyfta |
1 tsk | dijonsenap |
0,5 dl | finriven parmesan |
svartpeppar och salt | |
Friterad kyckling | |
2 st | kycklingbröstfiléer |
2 st | ägg |
1 dl | vetemjöl |
3 dl | panko eller ströbröd |
salt | |
ca 3 dl | olja till fritering |
Till servering | |
25 g | riven parmesan |
0,5 st | rödlök (tunt skuren) |