Caesarsallad med friterad kyckling

Kungen av alla sallader har nu blivit ännu enklare att göra. I det här receptet friteras kycklingen för att bli krispig på utsidan och saftig i mitten. Du får både krutonger och saftig kyckling på en och samma gång.

Ingredienser

4 personer
4 st baby gemsalladshuvuden eller halva antalet romansallad
Dressing
1 dl god majonnäs
1 msk citronsaft
2 st finhackade sardeller (eller 2 tsk sardellpasta)
0,5 st riven vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
0,5 dl finriven parmesan
svartpeppar och salt
Friterad kyckling
2 st kycklingbröstfiléer
2 st ägg
1 dl vetemjöl
3 dl panko eller ströbröd
salt
ca 3 dl olja till fritering
Till servering
25 g riven parmesan
0,5 st rödlök (tunt skuren)

Gör så här

  1. Riv salladen i grova bitar. Blanda ihop dressingen. Vänd upp salladen med dressingen.
  2. Dela kycklingbröstet längs mitten. Vänd först i mjöl sedan ägg och till slut panko/ströbröd. Fritera gyllenbruna i 180°C olja ca 3 minuter. Lägg på en bit papper för att rinna av. Salta och skär i bitar.
  3. Lägg upp salladen på ett stort fat. Toppa med nyfriterad kyckling, lök och riven parmesan.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket