Skåne Food Fest: Upplev mat och dryck på Sofiero

Den 6–7 september anordnas Skåne Food Fest på Sofiero slott utanför Helsingborg. En hyllning till mat- och dryckesproducenter i Skåne.

Att Skåne är omgivet av vatten möjliggör vinodling och det var just i Skåne som de första svenska vingårdarna tog fart för 20 år sedan. De vinner idag allt större internationellt erkännande. Dessutom produceras både öl och destillat i världsklass så på festivalen får besökarna en totalupplevelse av den äkta skånska måltiden i en magnifik miljö – Sofiero slott. Initiativtagare till festivalen är Tina Berthelsen och Jennica Ericson. Efter att de ställt ut tillsammans på olika dryckesmässor i Sverige – från Gin & Tonic-festivalen i Örebro till svensk vinfestival på Österlen – insåg de att den perfekta platsen för att samla det bästa från Skåne är Sofiero Slott i Helsingborg.
– Mitt hjärta har alltid klappat extra mycket för lokal mat och dryck så Skåne Food Fest är en hyllning till alla skånska mat- och dryckesproducenter i Skåne. Det är här vi hittar Nordens skafferi, berättar Tina Berthelsen, Lottenlund Estate.

Skåne Food Fest äger rum på Sofiero.

Visa bredden

Målet med Skåne Food Fest är att visa den enorma bredden på skånsk mat och dryck och att skapa en härlig festivalstämning under två dagar.
– Det är första gången festivalen arrangeras, vi planerar för att det ska bli ett återkommande event. Det är tillsammans med besökarna, producenterna, mathantverkarna och kockarna vi skapar en härlig festival med kamratskap och goda måltider.
Utöver servering i restaurangen kommer det finnas food trucks och en mängd utställare som erbjuder sina produkter för dig som vill ta med godsakerna hem. I unika Masterclasses kan man lära sig mer om allt från skånskt vin till hur du bakar surdegsbröd och lär dig ta hand om grönsakerna och det som naturen har att erbjuda.

Sandra Mastio och Titti Qvarnström är två av festivalens föreläsare.

Några Masterclasses på festivalen:

– Den skånska naturen med Titti Qvarnström
– Sätt grönsaken i fokus med Frida Nilsson
– Fatta pasta med Sandra Mastio
– Skånsk winemakers dinner med Marcus Nemrin

Festivalen är öppen den 6-7 september kl 11-20.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket