Dethleffs 2008: Megaron – största husvagnen

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Med en totallängd på 11,51 meter är Megaron den största husvagn som Dethleffs någonsin har byggt. Karosslängden är densamma som hos Kabes största Hacienda – 1 008 centimeter.

Megaron är den största husvagn som Dethleffs någonsin har byggt

Megaron är den största husvagn som Dethleffs någonsin har byggt En husvagn av den här storleken är naturligtvis inte i främsta hand avsedd för semester, vare sig man reser omkring eller har vagnen säsongsuppställd. Så menar man i alla fall hos Dethleffs, som utvecklat Megaron i samarbete med sin återförsäljare Rethmeier i Minden.I stället vänder man sig i första hand till dem som bor i sin husvagn året runt – kringresande artister, till exempel – och som har högt ställda krav på både utrymme och komfort. Just sådana kunder som Rethmeier i mer än 30 år har sålt husvagnar till.

Planlösningen i Dethleffs Megaron visar stora likheter med en konventionell husvagn

Planlösningen i Dethleffs Megaron visar stora likheter med en konventionell husvagn VälutrustadDet fanns alltså en god kännedom om kundernas önskemål när utvecklingsarbetet började, och ganska snart kom man fram till att man inte kunde utgå från någon befintlig Dethleffs-vagn. I stället var man tvungna att börja från grunden. Och till grunden får man väl räkna specialchassiet från företaget WAP Fahrzeugtechnik, som tillåter en totalvikt på 3,5 ton!För att tillmötesgå kundernas krav kan man få sin Dethleffs Megaron lika välutrustad som en villa, med bland annat disk- och tvättmaskin, och både el-, vatten- och avloppssystem är dimensionerade för krävande användning.

Hygienavdelningen samt de två sovrummen

Hygienavdelningen samt de två sovrummen Två sovrummenAnnan teknik är däremot hämtad från ”vanliga” husvagnar, som till exempel den vattenburna centralvärmen med tillhörande golvvärme. Dock är golvvärmen indelad i tre, separat justerbara, sektioner för högsta möjliga komfort. Även planlösningen är hämtad från konventionella husvagnar, men de generösa utrymmena har naturligtvis gjort att man kunnat ”ta ut svängarna”.Längst fram i vagnen finns de två sovrummen – ett för barnen och ett för de vuxna – och omedelbart bakom dessa (sett i vagnens längdriktning) finns en ungefär 5 m² stor hygienavdelning som sträcker sig tvärs över hela vagnen.

Diskmaskin torde de flesta Megaron-köpare välja

Diskmaskin torde de flesta Megaron-köpare välja Diskmaskin och tvättmaskinLängst bak finns vardagsrummets rundsittgrupp – som tillval med skinnklädsel – vars mått gör att man inte behöver tveka om att bjuda in gäster. Mellan vardagsrum och hygienavdelning finns kök (diskmaskin finns som tillval) och förvaringsutrymmen. Här har också tvättmaskinen (även denna är tillval) sin plats.I utställningsvagnen i Düsseldorf visade man även ”det allra nödvändigaste” bland tillbehören, som till exempel en 32-tums flatskärms-tv med tillhörande Dolby surround ljudsystem. Dethleffs Megaron (ordet är grekiskt, och betyder ”stort rum”) har alltså en totalvikt på 3,5 ton, men så får man också lasta 740 kg i den. Priset i grundutförande är i Tyskland ca 65 000 euro, men de flesta köpare torde nog välja att extrautrusta vagnen för åtminstone 15 000 euro till. Läs mer här: www.dethleffs.deLäs mer om Dethleffs husvagnar, husbilar och återförsäljare på ww.dethleffs.se

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket