CampingOnline – nytt modernt bokningssystem för campingplatser

CampingOnline är ett nytt bokningssystem utvecklat speciellt för campingplatser.
– Snabbt, enkelt, tillförlitligt och med ett modernt gränssnitt som medarbetare intuitivt lär sig direkt, säger Jonathan Mathiasson, en av grundarna.

Att driva en campingplats är en komplex verksamhet med en mängd affärshändelser som måste hanteras varje dag – till exempel bokningar, incheckningar, uthyrning, bordsreservationer och butiksförsäljning. Det finns i dag ett antal bokningssystem som riktar sig mot campingägare. En uppstickare på marknaden är lundabaserade CampingOnline, utvecklat av Jonathan Mathiasson och Victor Lam. Jonathan har själv lång erfarenhet av att jobba på camping och han upplever att de bokningssystem som i dag används ofta har stora brister.
– Min erfarenhet är att systemen är långsamma och opålitliga, de kraschar ofta. Framför allt har de ålderdomlig design som yngre medarbetare har svårt att relatera till, säger han.

Intuitivt system

Jonathan och Victor började därför år 2017 utveckla ett eget system, ett projekt som växt snabbt och i dag är deras heltidsarbete. CampingOnline har modern och enkel onlinebokning, snabba in- och utcheckningar, ett certifierat kassasystem och molntjänster. Systemet använder Googles ramverk Material Design som har ett modernt gränssnitt som de flesta känner till.
– Användaren känner intuitivt hur systemet ska användas så inlärningstiden reduceras samtidigt som misstagen minimeras. Vi brukar vara på plats när nya campingmedarbetare ska inskolas och då lär vi oss mycket om hur användarvänligheten kan optimeras, säger Jonathan.
CampingOnline använder molntjänsten AWS som gör det möjligt att jobba med programmet oavsett var användaren befinner sig.

CampingOnline är utvecklat av Victor Lam och Jonathan Mathiasson.

Procentbaserad

CampingOnline har en transparent prissättning som är procentbaserad på alla transaktioner som går genom systemet.
– Vi är såvitt jag vet det enda bokningssystemet som öppet redovisar prissättningen. Vi har inga startavgifter eller extrautgifter, ersättning utgår endast på genomförda transaktioner, säger Jonathan.
Bindningstider behövs inte heller, används systemet inte så kostar det ingenting. Intresset för CampingOnline är stort och Jonathan får nya förfrågningar varje vecka.
– På vår hemsida finns möjlighet att testa en gratis demo-version av systemet för campingar som är nyfikna.
I dagsläget är tolv campingar anslutna och fler är på gång.

Självincheckning

Den senaste funktionen som släppts i CampingOnline är självincheckning.
– Nu kan gästerna kan själva checka in via sin mobil. Med en pinkod kan man öppna vägbommen, starta elstolpen och få tillgång till servicehusen. Det är särskilt värdefullt för campingar som har begränsade öppettider i receptionen, säger Jonathan.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket