Van Gogh Alive – ett nytt sätt att uppleva klassisk konst

Van Gogh Alive är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som visar upp den nederländske konstnären på ett helt nytt sätt. I sommar går utställningen att besöka i Linköping fram till den 25 augusti.

Den världskända konstnären Vincent van Gogh har fascinerat människor med sin konst i över hundra år. Han föddes år 1853 i Zundert och är känd för sitt bidrag till den postimpressionistiska konststilen och för sina expressiva och känslomässiga målningar. Van Gogh började sin konstnärliga karriär sent i livet och producerade över 2 000 verk på bara ett decennium. Hans verk kännetecknas av djärva färger, tjocka penseldrag och kraftfulla känslouttryck. Trots att han inte uppnådde kommersiell framgång under sin livstid betraktas han idag som en av de mest inflytelserika konstnärerna genom tiderna.

Van Goghs tragiska liv och mentala hälsa har också bidragit till att göra honom till en ikon inom konstvärlden. Konflikten med konstnärskollegan Paul Gauguin är välkänd, den slutade med att Van Gogh skar av en bit av sitt vänstra öra. Blott 37 år gammal avslutade han sitt liv, utan att ha fått erkännande och bara sålt några få exemplar av sina tavlor.

Digital utställning

Van Gogh-museet i Amsterdam öppnade 1973 och har den största samlingen Van Gogh-målningar i världen. För den konstintresserade är ett besök här oumbärligt, här visas hans verk upp i en vacker byggnad och presenteras med fylligt innehåll. Ett helt annat sätt att uppleva Van Gogh ges i den nya digitala utställningen Van Gogh Alive. Utställningen har lockat över 9 miljoner människor i över 85 länder i städer som Beijing, Mexico City, München, London, Sydney och Madrid. Van Gogh Alive har tidigare även visats i Malmö och Skellefteå och kommer nu i sommar till Linköping.

Levande grafik

Van Gogh Alive består av flera avdelningar, bland annat en informativ utställning om konstnärens liv och verk. Det finns även ett stort ett rum fyllt av solrosor, blomman som förknippas intimt med Van Gogh. Men det som verkligen sticker ut med Van Gogh Alive, skapad och producerad av Grande Experiences, är den digitala konstupplevelsen där över 3 000 inspirerande bilder förvandlas till levande grafik och projiceras på väggar, tak och golv. Den visuella resan ackompanjeras av kända musikstycken och väcker målningarna till liv på ett sätt som stimulerar alla sinnen. Van Gogh Alive visas i Tornby i Linköping (intill City Gross) under perioden 9 maj–25 augusti.

Med levande grafik och musik får Van Goghs konst nytt liv.

Kort om Van Gogh Alive

Kort om Van Gogh Alive
Plats: Tornby i Linköping
Datum: 9 maj-25 augusti
Biljetter: köps i förväg online
Pris vuxen: från 225 kronor
Ungdom/student (7-18 år): från 175 kronor
Barn (upp till 6 år): Gratis i målsmans sällskap

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket