Ljuvligt gott och lätt som en plätt! Det har blivit dags att baka i Campingköket och det är en makalöst god mandelkaka som står på menyn. Som pricken över i så grillar Gabriel persikor och toppar med vaniljglass.

Ingredienser

4 personer
4 dl mandelmjöl 
3 st ägg
1,5 dl socker
150 g smör 
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 st inlagda persikor
1 dl lemon curd
4 st havrekakor
citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret och sätt på grillen eller ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, bakpulver, socker samt bakpulver i en skål tillsammans med äggen och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.
  3. Smöra och pudra en form med mandelmjöl. Jag kör i ”mufffinsformar” men funkar fint i en mindre springform. Häll smeten i formen och grädda i ca 15–20 minuter.
  4. Grilla persikorna så de blir varma och får fin färg.
  5. Bottna med lemon curd i en tallrik och lägg på mandelkakan. Avsluta med en kula glass och de varma persikorna samt krossa havrekakorna runt om.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket