Ljuvligt gott och lätt som en plätt! Det har blivit dags att baka i Campingköket och det är en makalöst god mandelkaka som står på menyn. Som pricken över i så grillar Gabriel persikor och toppar med vaniljglass.
Ingredienser
4 personer
4 dl
mandelmjöl
3 st
ägg
1,5 dl
socker
150 g
smör
1 tsk
bakpulver
1 krm
vaniljpulver
4 st
inlagda persikor
1 dl
lemon curd
4 st
havrekakor
citronmeliss
Gör så här
Smält smöret och sätt på grillen eller ugnen på 180 grader.
Blanda mandelmjöl, bakpulver, socker samt bakpulver i en skål tillsammans med äggen och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.
Smöra och pudra en form med mandelmjöl. Jag kör i ”mufffinsformar” men funkar fint i en mindre springform. Häll smeten i formen och grädda i ca 15–20 minuter.
Grilla persikorna så de blir varma och får fin färg.
Bottna med lemon curd i en tallrik och lägg på mandelkakan. Avsluta med en kula glass och de varma persikorna samt krossa havrekakorna runt om.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.