Idag är det kamben – tunna, korta revben – som står på menyn och tillagas enligt 3-2-1-metoden. Häng med så förklarar Pelle Bring hur den fungerar - mört och gott blir det!
Ingredienser
4 personer
Till kambenen
2 st
kamben
2 msk
dijonsenap
2 ark
aluminiumfolie
4 msk
smör
0,5 dl
Coca-Cola
2 msk
muscovadosocker
Kryddblandning
1 msk
paprikapulver
2 krm
vitlökspulver
2 krm
chilipulver
1 msk
muscovadosocker
1 krm
senapspulver
Lättstuvad majs
340 g
majs på burk
1,5 dl
grädde
2 msk
vetemjöl
2 msk
smör
1 krm
cayennepeppar
1 krm
paprikapulver
salt och peppar
Pickles
2 st
rödlök
0,5 dl
ättika
1 dl
socker
1,5 dl
vatten
Gör så här
Picklad lök: Skiva rödlöken. Koka upp vatten, socker och ättika. Dra av från plattan och lägg i löken. Låt svalna.
Lättstuvad majs: Smält smör i kastrull. Blanda i vetemjölet under omrörning på medelvärme, häll ner grädden och rör om. När gräddstuvningen tjocknat, blanda ner majsen och kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
Kamben: Börja med att dra bort silverskinnet på kambenen, och smörj in dem med senap, krydda sedan med kryddblandningen.
Arrangera grillen så att du får en temperatur på ca 110 grader. Det innebär halvstängda spjäll både uppe och nere.
Rök kambenen i ca 3 timmar.
Packa in revbenen i aluminiumfolie med muscovadosocker, smör och Coca-Cola.
Lägg tillbaka paketet på grillen i ca 2 timmar till. Därefter ska paketet vila i ca 30 min. Vips - nu är middagen klar!
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.