Har du inte testat poké bowl tidigare är det hög tid att du gör det nu. Tonfisken kan enkelt ersättas med lax eller tofu för variation.
Ingredienser
4 personer
600 g
kokt sushi ris, varmt
Marinerad tonfisk
400 g
fryst tonfisk
3 msk
japansk soja
1 msk
rostad sesamolja
1 tsk
finhackad röd chili
1 msk
limejuice
1 msk
finhackad ingefära
Topping
2 st
mogna avokados
0,5 st
gurka
80 g
valfria groddar
8 st
salladslök
1,5 msk
rostade sesamfrön
25 g
koriander
Srirachamajonnäs
1,5 msk
Srirachasås
1 dl
Hellmanns Real mayo
Gör så här
Skär tonfisken i ca 1cm tjocka skivor. Lägg i frys, ca 1 timme. Rör ihop en marinad till fisken, soja, sesamolja, chili, limejuice och hackad ingefära. Ta ut fisken och skär i kuber. Vänd upp den med marinaden och låt stå 30-60 minuter.
Dela och gröp ur avokadon. Skär i tunna skivor. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i 5mm tjocka skivor. Skiva salladslöken tunt.
Fördela riset i 10st tallrikar. Toppa med fisk, grönsaker, rostade sesamfrön och koriander.
Blanda majonnäsen med Sriachasåsen och rippla över salladen.
Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.